آرمان سازي راهكاري موثر جهت پيشگيري از اعتياد جوانان

حسن ملايي در گفت‌وگو با روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهارداشت: اگر بتوانيم براي افراد جامعه به وي‍ژه جوانان و نوجوانان آرمان سازي كنيم مي‌توانيم در عرصه مبارزه و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي از جمله اعتياد به موفقيت‌هاي بيشتر و موثرتري دست يابيم به خصوص اگر اين آرمان‌ها از نوع اجتماعي باشد.

وي با بيان اينكه بسياري از افرادي كه گرفتار اعتياد مي‌شوند، هدف والا و مشخصي در زندگي خود نداشته‌اند، افزود: در مقابله با مشكلات و سختي‌ها گاهي شخص احساس مي‌كند در حال خرد شدن زير چرخ‌دنده‌هاي زندگي است در صورتی که اگر در اين شرايط آرمان سازي در افراد جامعه انجام شده باشد علاوه بر اينكه كسي احساس پوچي نمي‌كند تحمل فشار در مقابل مشكلات تبديل به صبر مقدس خواهد شد و علاوه بر آن از آسيب‌هاي اجتماعي جلوگيري مي‌كند.

مدير گروه اخلاق و تربيت مركز تخصصي مهدويت قم با اشاره به اينكه برای آرمان سازی در فرهنگ ديني و قرآني آرمان‌هاي فراواني داريم، ادامه داد: در دعاها و آيات قرآني نيز به اين مسئله توجه شده و در بسياري از دعاهاي مهدوي نيز بيان شده كه پروردگارا ما را در زمره ياوران و ناصران حضرت مهدي (عج) قرار بده كه در واقع اين يك آرمانگرايي مقدس برای امت اسلامی است.

اين كارشناس اجتماعي افزود: البته در زمينه آرمان سازي با توجه شرایط كنوني نيز مي‌توان به ساخت تمدن نوين اسلامي اشاره داشت كه در حال حاضر وجود ندارد و فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر توليد علم و جهاد همه جانبه اقتصادي، علمي و … در همین راستا است تا جامعه و جوان ما تمدن ساز باشد و بتواند در عصر ما به عنوان الگویی ممتاز به دنياي سرخورده از مادي گرایی ارائه شود. همچنين بخش عظيمي از اين تمدن سازي توسط نخبگان جوان مي‌تواند شكل گيرد و بايد در اين زمينه تلاش شود تا جوانان به آرمان‌هاي بلند در زندگي توجه داشته باشند.

ملايي در رابطه با تأثر شادي و نشاط در مقوله ايجاد يا كاهش اعتياد اظهارداشت: معتقدم زندگي واقعي، پويا و با نشاط است ولي گاهي شادي هدف و گاهي سكوي پرتاب به سمت آرمان‌ها تلقي مي‌شود. مقوله آرامش نيز چنين بوده و در اصل شادي به عنوان هدف غايي تلقي نمي‌شود و بايد آرمان‌هايي داشته باشيم كه آرامش يا شادي را در رسيدن به آن تفسير كنيم.چرا که حرکت در مسیر فتح قله‌ها خود بخود نشاط آفرین است.

وي بيان داشت: مشكل اصلي در جامعه و متولیان فرهنگی ما، نداشتن و به عبارت صحیح تر عدم توجه به آرمانهای بلند اسلامی-ایرانی است. بدیهی است نشاط سالم و در مسیر آرمانها باعث موفقيت و پويايي و نشاط كاذب و موقت که حاصل ابزارهای آن است در نهایت سبب سرخوردگي مي‌شود لذا براي ايجاد نشاط اجتماعي بايد جوانان آرمان‌هاي بلند داشته باشند و براي رسيدن به آن تلاش كنند. توجه به اين مسئله با عث شد تا دوران دفاع مقدس پتانسيل خوب و مناسبي براي سازندگي و دفاع از كشور باشد؛ لذا در تمام مباحث فرهنگي آرمانگرايي بايد مورد توجه مسئولان قرار گيرد كه البته محور اصلی آن نیز می تواند با توجه به موضوع حكومت جهاني حضرت مهدی و زمینه سازی برای آن از طريق تمدن نوين اسلامي باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *